• Imprimeix

GOV IS..self government

Barcelona, 31 de gener de 2018

02_jornada_gov is.. self government

L'Escola va organitzar la  tercera conferència del cicle internacional "“GOV IS…"” en la que va comptar amb la participació d'acadèmics de reconegut prestigi, ha estat un espai de reflexió i col·laboració per a gestors de les administracions públiques catalanes.


En aquesta ocasió, es va debatre sobre la possibilitat de governar i les condicions que calen per fer-ho abans de debatre sobre el bon govern. Entre altres coses, perquè només una explicació dels fracassos pot donar-nos pistes sobre com governar bé. Des d'aquesta perspectiva, el ponent proposava desenvolupar una teoria del govern com un autogovern condicionat i explorar les possibilitats d'una cosa que podríem anomenar “govern indirecte”, sense oblidar l'ambigüitat que acompanya aquestes formes subtils de poder.

La Conferència "El govern com a autogovern" ha estat a càrrec del Dr. Daniel Innerarity- catedràtic de filosofia política i social, investigador Ikerbasque a la Universitat del País Basc, director de l'Institut de Governança Democràtica i professor de l'’Institut Europeu de Florència. Ha estat professor convidat en diverses universitats europees i americanes, com la Universitat de la Sorbona, la London School of Economics i la Universitat de Georgetown. El seu projecte de recerca gira entorn del govern democràtic de les societats complexes, que s'ha anat plasmant en els seus llibres, entre els més recents: La política en temps d'indignació (2015) i La democràcia a Europa (2017). Ha rebut, entre d'altres el Premi Nacional d'Assaig i el Premi Príncep de Viana de la Cultura.

Programa

Materials de la jornada

Vídeo

Data d'actualització:  07.02.2018