• Imprimeix

eapcOpenLab: innovem als serveis públics

Barcelona, 21 de febrer de 2017

foto

"Innovem als serveis públics", a càrrec de Sandra Lomas, funcionària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i membre de la Xarxa d'Innovació Pública (XIP)

Presentacío: Agustí Colomines, director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

Data: 21 de febrer de 2017, de 9.15 a 11.15 h

Lloc: sala d'actes de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya a Barcelona, c.Girona, 20, Barcelona.

Qui és Sandra Lomas?

És responsable en l’àmbit de la comunicació i reenginyeria de processos a la Subdirecció General d’Ordenació i Desenvolupament Professional del Departament de Salut. El seu camp de treball és la definició i implementació de solucions de govern obert i estratègies de comunicació basades en la innovació i el treball extensiu de les TiC. Membre de la Xarxa d’Innovació Pública (XiP), organització establerta per empleats públics amb l’objectiu de contribuir a la innovació pública sobre els principis d’obertura i transparència mitjançant les TiC. 

Què es la XIP?

Les organitzacions estan transformant la seva activitat i raó de ser pel profund canvi de paradigma social i econòmic que estem vivint. L’Administració no n’ha de quedar al marge. Per avançar en aquesta direcció, un grup de professionals es van decidir a organitzar-se al voltant de la Xarxa d’Innovació Pública (XIP).  Proposen unes línies de treball conjuntes per compartir projectes i bones pràctiques, coneixement, notícies i, en definitiva, aprendre plegats de la nostra experiència i de la dels altres, i, alhora, idear nous serveis conjuntament amb la resta d’actors públics (ciutadania, proveïdors, etc.) a partir del coneixement de l’Administració. Així mateix, volen encomanar a la resta de personal les nostres ganes d’irradiar idees, propostes i energia per al canvi a l’organització.  Amb l’objectiu d’assolir d’una manera més eficaç aquestes fites, la XIP s’articula actualment en sis grans grups de treball: GOVNETCOMCATEDU i ORG. Cada grup de treball disposa d’un ideari específic des d’on es desprenen els diferents programes –relacionats amb la innovació en el sector públic– on actua la XIP i que configuren al capdavall la seva visió global. (més informació

Objectius de la sessió: conèixer com es pot innovar a les administracions públiques, el paper dels polítics i dels directius públics en la innovació dels serveis públics però sobretot el paper dels empleats públics i de la ciutadania.

Programa

1. Es poden innovar els serveis públics?
2. Quin paper hi tenen els polítics i els directius públics?
3. Els empleats públics poden liderar la innovació pública? i la ciutadania?

10.30 a 11.15 hores Diàleg amb els assistents

Materials de la sessió:

- Presentació

- Vídeo de la sessió

- Blog

Sessions #eapcOpenLab anteriors: 

- "Per què la ciutadania ha de fer servir les dades obertes?", a càrrec de Lourdes Muñoz, co-fundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data.

Data d'actualització:  21.02.2017