• Imprimeix

eapcOpenLab: La comunicació pública a l’era de la transparència, l’ètica, les dades obertes i el govern obert”

11_eapcopenLab_comunicacio_govern_obert

La quarta sessió del cicle #eapcOpenLab ha portat per títol "La comunicació pública a l’era de la transparència, de l’ètica, de les dades obertes i del govern obert” i ha tractat les principals temàtiques vinculades a la comunicació institucional, amb l’objectiu de reflexionar tant sobre el rol que hi juguen els servidors públics com sobre el tipus de comunicació que es duu a terme. Així, durant tota la sessió, s'han dibuixat els principals reptes que fan referència a la comunicació institucional.

La sessió ha comptat amb la participació de Nagore de los Ríos, experta en comunicació, Govern i dades obertes, ha donat suport a moltíssimes institucions per acompanyar-los en les seves polítiques open. Sempre tenint com a objectiu involucrar la ciutadania, els emprenedors, empreses, clients i consumidors, periodistes, societat civil i la resta d'organitzacions. La seva experiència en fundar la primera plataforma de govern obert de parla hispana (Irekia), la seva trajectòria com a consultora sènior del World Bank, el seu recorregut com a emprenedora i el seu passat com a periodista l'han dotat d'eines, metodologies i coneixements que ara aplica ajudant a altres a aconseguir els seus objectius per comunicar d'una forma oberta i diferent.

L'estructura d'aquest seminari, com ja és habitual, ha tingut dues parts. Durant la primera s'ha presentat el paper de la comunicació al sector públic i la seva importància i relació en matèries com són la transparència, l’ètica pública, les dades obertes i el govern obert. Es reflexionarà sobre el canvi de la comunicació pública en els darrers anys i com ha passat de ser una eina d’informació a una eina de relació amb la societat. A la segona part, s'ha dut a terme una conversa entre els ponents i el públic sobre la temàtica de la sessió. 

Durant la sessió s'ha presentat el nou Pla de comunicació i identitat gràfica de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, que podeu consultar aquí

Materials de la sessió:

- Presentació

- Article a l'eapc blog

- Vídeo de la sessió

 

 
Data d'actualització:  10.11.2017