• Imprimeix

#eapcOpenLab: la protecció de dades personals és un límit a la (bona) administració i a oferir uns serveis públics de qualitat? (Barcelona, 24 d'abril de 2018, de 9.15 a 11.15 h)

Barcelona, 24 d'abril de 2018 de 9.15 a 11.15 hores

La sisena sessió del cicle #eapcOpenLab porta per títol "#eapcOpenLab: la protecció de dades personals és un límit a la (bona) administració i a oferir uns serveis públics de qualitat?" i servirà per reflexionar sobre les limitacions que la protecció de dades de caràcter personal comporta en relació al bon govern i a la prestació de serveis públics de qualitat.

Objectius

L'estructura d'aquest seminari té dues parts. Durant la primera el ponent reflexionarà al voltant dels elements centrals sobre els límits de la protecció de dades personals en relació a com les administracions públiques s'acosten a la ciutadania per a donar a conèixer els serveis públics que presten.  A la segona part, s'establirà una conversa entre els ponents i el públic sobre la temàtica de la sessió. 

Programa: (veure programa sencer aquí)

1. És compatible protegir les dades de la ciutadania i defensar el dret a una bona administració i a uns serveis públics de qualitat?
2. Les administracions públiques poden ser transparents i respectar el dret a la protecció de dades?
3. La ciutadania pot renunciar a rebre un bon servei públic per protegir les seves dades?

Inscripcions 

Qui és Carles San José? (@carlessanjose)

És santfeliuenc de naixement i rubinenc d’adopció, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, funcionari de diversos cossos de la Generalitat, entre ells el d'advocacia. Des del 2007 és cap d'Inspecció de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades i des de 2009 és vocal de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental al Departament de Cultura de la Generalitat. És un apassionat de la docència perquè diu que li encanta compartir el que ha après i seguir aprenent, i per això fa anys que és formador de l'EAPC i també a la UOC i a la UAB. Autor de diverses publicacions especialitzades en matèria de protecció de dades personals.

Què és #eapcOpenLab?

#eapcOpenLab té com a finalitat ser un espai de trobada permanent de coneixement i idees, on l'Escola sigui el motor de canvi per a la construcció d'unes administracions públiques obertes.

Precisament aquest concepte d'administracions obertes cal entendre'l en un sentit ampli de la paraula: transparents, innovadores, ètiques, participades per la ciutadania, etc.

Data d'actualització:  16.03.2018