• Imprimeix

GOV IS... public interest: La corrupció i els límits de la democràcia (Barcelona, 19 d'abril de 2018, de 16 a 17.30 h)

L’EAPC us convida a participar en la quarta conferència del cicle internacional “GOV IS…”, que compta amb la participació d’acadèmics de reconegut prestigi i que pretén ser un espai de reflexió i col·laboració per a directius de les administracions públiques catalanes.

Es pot protegir l'interès públic en temps de populisme autoritari i tremenda desigualtat econòmica? En aquesta conferència debatrem aquest tema posant el focus en la presidència de Donald Trump, que per alguns suposa un desafiament a la democràcia, sobretot si tenim en compte que el Govern hauria de cercar l'interès públic en comptes de l'interès privat; però per molts d’altres és una extensió de la democràcia i no la seva perversió, perquè tenen en compte que Trump va ser elegit lliurement. El debat està obert, ¿democràcia o corrupció?

Les persones destinatàries són el personal directiu de les administracions públiques catalanes i del seu sector públic.

La sessió anirà a càrrec del Dr. Tim Kuhner, professor visitant a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i durant aquest any acadèmic ha estat guanyador de la prestigiosa beca Fullbright Senior Scholarship (2017-2018) del Departament d'Estat dels EUA. L’estiu 2018 s’incorporà a la Facultat de Dret de la Universitat d'Auckland (Nova Zelanda) com a professor associat de dret. És autor de dos llibres: Democracy by the People (Cambridge University Press, 2018) i Capitalism v. Democracy: Money in Politics and the Free Market Constitution (Stanford University Press, 2014). També ha escrit diversos articles en revistes de dret sobre la corrupció i el finançament dels partits polítics i les campanyes electorals.

Programa | Inscripció (termini: 17 d'abril)

Data d'actualització:  07.03.2018