• Imprimeix

Presentació de l’edició en català del Manual de Frascati: Novetats en la mesura i la comunicació de les activitats d’R+D (Barcelona, 23 de juny de 2017 d’11.30 a 14.30 h)

Presentació

El Manual de Frascati, que edita l’OCDE, constitueix un document tècnic de referència internacional. Conté els criteris fonamentals per a la mesura de les activitats de recerca i desenvolupament (R+D), que és la base de les estadístiques i els indicadors comparables internacionalment. També és una
eina útil en política científica, que permet orientar l’estratègia de competitivitat cap on la dirigeixen els principals generadors de coneixement del món.
Els esforços coordinats entre els països membres i no membres de l’OCDE per definir i aplicar les recomanacions d’aquest manual han esdevingut una font valuosa de documentació per als responsables de polítiques científiques, de recerca i econòmiques. Les definicions que es recullen en aquest document han estat adoptades per moltes administracions i funcionen com a llenguatge comú per debatre qüestions al voltant de les polítiques de desenvolupament econòmic i sobre estadístiques d’inversió, entre d’altres. 

La setena edició és el resultat d’una de les revisions de més abast que s’han fet del Manual original. Entre d’altres novetats, posa una atenció especial al procés imparable de globalització de l’R+D i a la quantitat creixent de modalitats de finançament i execució de l’R+D tant dins d’un mateix sector com entre sectors.

A Catalunya, el Manual de Frascati és una guia de referència tant per a la recollida i gestió de la informació que es demana a executors de l’R+D, com per a la recollida i gestió de la informació que proveeix l’Administració de la Generalitat de Catalunya com a finançadora d’R+D.


Objectius

La Direcció General de Recerca i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya organitzen aquesta jornada per donar a conèixer les novetats de la setena edició del Manual de Frascati, traduït al català per la Generalitat de Catalunya.
La mesura de les activitats d’ R+D és una part cabdal de les estadístiques i el Manual de Frascati, que edita l’OCDE, és el que utilitzen com a referència els ens responsables de les estadístiques oficials d’R+D i també diferents organismes reconeguts internacionalment.

Més concretament, l’objectiu de la sessió és proveir els assistents dels coneixements tècnics necessaris per a l’aplicació dels criteris del nou Manual a
la mesura de les activitats d’R+D, que duen a terme els gestors, els finançadors i els executors d’aquest tipus d’activitats.

 

Destinataris

Personal que gestiona dades d’R+D de les universitats i dels centres de recerca (interlocutors UNEIX), dels departaments de la Generalitat de Catalunya (xarxa d’interlocutors d’R+D+I), d’agències o entitats del sector públic que gestionen aquest tipus d’activitats, i d’instituts d’estadística en què es treballa amb aquest tipus d’informació.

 

Programa | Inscripcions

Data d'actualització:  07.06.2017