• Imprimeix

El directiu públic i la ciutadania. Lideratges compartits? (Barcelona, 30 de juny de 2017, de 9 a 11 h)

L’exercici del lideratge i la direcció pública es caracteritzen per una gestió estratègica complexa a l’interior de les organitzacions públiques, així com per la gestió d’un entorn canviant, on destaquen les relacions amb una gran diversitat d’actors i demandes. Unes relacions que són cada cop menys jeràrquiques i més basades en la interacció, la interdependència i la col·laboració, i que porten, per tant, cap a un lideratge més compartit.
El directiu públic és un element clau per a la gestió estratègica d’aquestes relacions, d’entre les quals les adreçades a la ciutadania i la societat civil organitzada són crítiques. El context actual exigeix aprofundir en fórmules de millora de la qualitat democràtica, donant resposta a les demandes ciutadanes que exigeixen altres formes de fer política i de relació amb l’Administració, que permetin aconseguir decisions més encertades per a la creació de valor públic. La participació ciutadana en els processos de decisió i coproducció de les polítiques públiques permet avançar en aquesta direcció, apropar la ciutadania a l’acció pública i les institucions, obtenir millors resultats, enfortir el teixit social, guanyar en legitimitat i confiança, construir i aprendre col·lectivament, així com anticipar-se a conflictes potencials.

Destinataris

El seminari s’adreça a personal d’alta direcció del sector públic que vulgui reflexionar entorn dels reptes actuals de millora de la qualitat democràtica.

Programa |Inscripció

Data d'actualització:  09.06.2017