• Imprimeix

Diàleg: Ciberseguretat (Barcelona, 4 d'octubre de 2018, de 16.30 a 18.30 h)

Diàlegs és un cicle destinat a acostar temàtiques d’interès general, generar reflexió i fer-ho a partir d’una conversa entre un servidor públic i un professional del món acadèmic.  En aquesta ocasió proposem debatre al voltant de la ciberseguretat.

D'ençà que l'any 2013, el Sr. Edward Snowden va fer públics -a través de la premsa- els milers de documents classificats com a alt secret de diferents programes de l'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units on es descrivien alguns dels programes de ciberseguretat més rellevants i amb un gran impacte mundial, la ciberseguretat ha esdevingut una qüestió que omple portades de diaris. A més, ha arribat a ser una de les prioritats dels països avançats, els quals han desenvolupat estratègies de ciberseguretat que han de permetre als governs tenir una visió a llarg termini sobre l'estat de protecció del ciberespai.

En aquest sentit, conceptes com ciberseguretat, ciberespai, ciberdefensa o ciberatacs ja formen part del llenguatge habitual dels mitjans de comunicació i, també, de la ciutadania.

Evidentment, Catalunya no ha quedat exclosa d'aquesta tendència, ans al contrari. El fet que el nou govern de la Generalitat de Catalunya tingui un Departament vinculat a les Polítiques Digitals i Administració Pública indica com d'important és aquesta qüestió per a l'Administració actual.

Per això aquest diàleg abordarà qüestions vinculades a aquests nous conceptes, així com qüestions vinculades a les polítiques públiques que s'han de dur a terme.

Programa

Inscripcions | Termini: 28 de setembre de 2018

Data d'actualització:  04.07.2018