• Imprimeix

Doblement invisibles: "Dones al Palau" (Barcelona, 17 d'octubre de 2018, de 17 a 18.30 h)

El cicle Doblement invisibles és una iciciativa conjunta de la Càtedra i l'Institut Català de les Dones, el qual compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, a més del d'altres institucions per a cada sessió. 

Doblement invisibles és un cicle sobre les dones. Totes elles són dones recuperades de l'oblit més absolut, generat de manera duplicada pel fet d'haver tingut una tasca destacada en la construcció del país però que la pròpia voluntat, les circumstàncies o el tarannà d'avui han deixat desdibuixades però també pel fet d'haver nascut dona. Tots els noms que recull el cicle són de dones que han tingut trajectòries personals i professionals vitals per a la història del nostre país en àmbits tan diferents com la política, la pedagogia, l'esport, la tasca social, l'art o la ciència, entre d'altres.

Aquest cicle, que és la continuació d’Els Invisibles, intel·lectuals i polítics catalans recuperats de l'oblit, està coorganitzat per la Càtedra Josep Termes, el Centre d'Història Contemporània de Catalunya, la Societat d'Estudis Històrics amb el suport de l'Institut Català de les Dones i el Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Compta també amb el suport d'altres entitats representatives de l'àmbit de cadascuna de les dones protagonistes del cicle.

La quarta sessió del cicle "Dones al Palau" sobre les figures de Carme Ballester, companya del president Lluís Companys i 
Antonieta Macià, esposa del president Josep Tarradellas compta amb el suport de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Programa de la conferència

Data d'actualització:  28.09.2018