• Imprimeix

GovJam15

Barcelona, del 9 a l’11 de juny de 2015

Logo
Imatge GovJam
Imatge GovJam
Imatge GovJam
Imatge GovJam

Es posa en marxa la tercera edició de la Barcelona GovJam, esdeveniment sobre la innovació als serveis públics que se celebra simultàniament a diverses ciutats d’arreu del món.

Què és una GovJam? Un esdeveniment pràctic i informal on aprendre, experimentar, crear i innovar construint noves solucions durant 48 hores, al voltant d’un tema comú. Treballarem en petits grups amb tècniques de disseny de serveis i design thinking, creant solucions i enfocaments innovadors per als reptes actuals del sector públic. Al final dels dos dies compartirem els resultats amb la resta del món.

També ho explica  Adam Lawrence, cofundador de la Global GovJam,  en aquesta entrevista que se li va fer amb motiu de la seva assistència a la Barcelona GovJam de l’any passat.

Per a qui? La govjam és un esdeveniment molt transversal, que reunirà participants de diferents professions i nivells —professionals i estudiants d’innovació, treballadors de diverses administracions, empreses públiques i serveis públics, així com persones d’altres professions amb interès pel disseny de serveis públics.

Durant la govjam els participants treballaran en petits equips multidisciplinaris i sense jerarquies, de manera que s’afavorirà un intercanvi de punts de vista, coneixements i mètodes de treball.

Per als treballadors públics suposa l’oportunitat de conèixer mètodes de disseny de serveis i design thinking, que podran aplicar després als seus departaments i les seves pràctiques diàries.

Aquest intercanvi, però, no es limita als coneixements. També afecta la percepció que la ciutadania té dels treballadors públics. Un dels resultats més inesperats del pilot de la GovJam a Canberra van ser els elogis dels ciutadans cap als treballadors públics. Un participant va arribar a dir: «No sabíem que teníem persones tan dedicades i innovadores al sector públic, que realment s’esforcen per servir-nos».

We Question Our Project organitza a Barcelona l’esdeveniment amb el suport de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Durant els tres dies de la GovJam es treballa en grups sobre un tema comú construint solucions i enfocaments innovadors per als reptes als quals s’ha d’enfrontar el sector públic. El darrer dia es presenten les propostes i es comparteixen els resultats amb la resta de ciutats que també organitzen la GovJam.

Aquest vídeo de la Barcelona GovJam 2013 dóna una idea general de com és l’experiència d’una jam sobre serveis públics.

Tal com ja es va fer en l’edició anterior, la GovJam de Barcelona d’aquest any afegeix una activitat prèvia: la Inspiració per a la GovJam. Aquesta activitat tindrà una durada de 2 hores i se centrarà en la creació d’idees i de punts de partida per treballar posteriorment a la GovJam.

Els programes i les inscripcions a totes dues activitats, Barcelona GovJam i Inspiració per a la Barcelona Govjam, són independents. Per tant, una persona es pot inscriure a la GovJam, a la Inspiració, o a totes dues activitats.

 

Trobareu la informació tot seguit:

Inspiració per a la GovJam

                Data:     9 de juny de 16:00 h a 18:00 h

                Programa            Inscripció

 

Barcelona Global GovJam

                Dates:  9 de juny de 18:30 h a 21:00 h

                           10 de juny de 9:00 h a 21:00 h

                           11 de juny de 9:00 h a 18:00 h

                Programa            Inscripció per al personal             Inscripció per als 
                                               de l'Administració                        ciutadans

                La inscripció a aquesta activitat comporta el compromís a assistir-hi tots els dies.

 

 

9-juny

10-juny

11-juny

09:00-16:00

 

 

 

 

 

Barcelona Global

 

GovJam 15

 

 

 

16:00-18:00

Inspiració
GovJam

 

 

 

 

18:00-21:00

 

 

 

 

 

 

 

 

Edicions anteriors

GovJam 2014

GovJam 2013

Data d'actualització:  22.04.2015