• Imprimeix

Els departaments de Governació i d'Afers Exteriors signen un pla per millorar la formació de treballadors públics en la cooperació al desenvolupament

13/03/2017 15:03
03_conveni_governacio_exteriors_formacio

El director de l’Escola d’Administració Pública (EAPC) del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Agustí Colomines, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Manel Vila, han signat avui un pla de treball que permetrà integrar l’acció dels dos departaments en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament.

El pla de treball preveu un rol actiu de l’EAPC en programes de formació a actors destacats de la cooperació catalana, com és el cas de les parts signants del conveni entre l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Consell Regional de Tànger-Tetuan-Al-Hoceima (Marroc). En el marc d’aquest conveni l’EAPC ja ha començat a coordinar les formacions en regionalització avançada a personal electe i funcionaris d’aquesta regió marroquina.

L’estratègia signada avui també facilitarà la col·laboració de l’EAPC amb la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane (Moçambic), un soci estratègic de la cooperació catalana a Moçambic.

L’Escola d’Administració Pública també tindrà un paper actiu en l’acompanyament a la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament (DGCD) per oferir als diferents departaments del Govern formacions sobre la política pública de cooperació al desenvolupament, així com tallers pràctics sobre cooperació en el marc de la coherència de polítiques pel desenvolupament.

Aquest pla de treball respon a la voluntat del Departament d’Afers Exteriors d’enfortir la política pública de cooperació al desenvolupament per tal que contribueixi en la creació d’un perfil de Catalunya responsable i compromès amb el desenvolupament humà sostenible. Recentment, s’han signat plans de treball similars amb els departaments d’Ensenyament, Justícia, Salut i Territori i Sostenibilitat.