• Imprimeix

L'Escola participa de la inauguració de l'Any Prat de la Riba a Castellterçol

31/03/2017 11:03
foto_inaguracio_prat_riba_castelltarcol

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Hble. Senyor Santi Vila ha presidit la inauguració de la commemoració del centenari de la mort d'Enric Prat de la Riba a Castellterçol.  La comissió organitzadora dels actes de commemoració està formada pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Castellterçol, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Agustí Colomines, director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, institució fundada per Prat de la Riba el 1912, ha participat de la inauguració de la commemoració. 

També hi han participat Isaac Burgos, alcalde de Castellterçol; Laura Vilagrà, delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central i Àngels Blasco, directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a la Catalunya Central.

L'Escola organitzarà durant l'any una jornada sobre el paper del personal públic com a estructura d'estat, tant a primers de segle XX com a l'actualitat; s'editarà una nova versió digital d'una de les obres cabdals de Prat de la Riba, la "Nacionalitat Catalana", l'organització d'una Viquimarató per actualitzar i millorar els continguts digitals a la Viquipèdia sobre Prat de la Riba i la seva obra, entre d'altres activitats.

Durant l’Any Prat de la Riba s’organitzen nombroses activitats per commemorar la figura del polític i constructutor de les estructures d'estat durant els primers anys del segle XX. L’agenda prevista inclou actes institucionals, professionals i acadèmics al costat d’activitats de divulgació ciutadana per tal de difondre la magnitud del personatge organitzats per les diferents institucions promotores de la commemoració.