• Imprimeix

L’EAPC participa en un congrés internacional sobre recerca i innovació responsables

07/05/2018 07:05
05_congres_heirri_recerca

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha participat en el congrés Education towards a responsible society, transforming universities through responsible research and innovation (RRI), que ha tingut lloc el dia 27 d’abril a Viena.

Es tracta del segon congrés organitzat en el marc del programa HEIRRI (Higher Education Institutions and Responsible Research and Innovation), que té la finalitat d’integrar l’enfocament d’RRI en les universitats i altres institucions educatives de tercer cicle.

L’RRI és un enfocament de recerca i innovació impulsat per la Comissió Europea dins el programa marc de recerca Horitzó 2020, i específicament en la línia transversal de treball Ciència amb i per a la societat. L’objectiu és promoure una recerca que respongui a reptes i necessitats socials d’una manera ètica, transparent i inclusiva, i que impliqui diferents actors socials (investigadors, decisors públics, comunitat educativa, societat civil) per dialogar i afavorir la reflexió.

El congrés ha reunit al voltant de 150 persones de 43 països, que han debatut sobre com es pot aplicar l’enfocament RRI en la recerca, l’ensenyament i l’aprenentatge. Com a representants de l’Escola hi han participat la sub-directora general de Recerca i Formació en Alta Direcció de l’EAPC, Eulàlia Pla, i la responsable de recerca i publicacions, Elvira Riera.

En podeu trobar més informació al web del programa HEIRRI.