• Imprimeix

eapcOpenLab: Govern obert i confiança en les administracions públiques

19/05/2017 08:05
05_eapcopenlab_gigapp

La tercera sessió del cicle #eapcOpenLab, amb el títol  "Govern obert i confiança en les administracions públiques" ha tractat el vincle entre confiança i govern obert. Les estratègies de transparència, participació i rendició de comptes que arriben de la mà del govern obert són promeses per als que busquen reconstruir la confiança de la ciutadania en el sector públic. Al seu torn, la confiança és una necessitat primària per a la realització i funcionament del govern obert, especialment, pel que fa a la participació ciutadana i la recerca col·laborat iva de solucions a problemes complexos. Es podria pensar que la prestacions de serveis públics i el desenvolupament i implementació de les polítiques públiques sota els principis del govern obert són vies clau per millorar la confiança ciutadana en les institucions públiques, i que al seu torn, la seva adequada implementació precisa al mateix temps d'elevades dosis de confiança per a ser efectives i socialment rellevants. Els efectes de la desconfiança en les institucions públiques es fan patents en moltes esferes de la vida política i social, on el govern obert semblaria ser una via estratègica privilegiada per atendre els seus efectes perniciosos.

Aquesta sessió de l’eapcOpenLab s’ha organitzat conjuntament amb GIGAPP en el marc del conveni de col·laboració que va signar amb l’EAPC. 

A la sessió ha participat César Nincandro Cruz-Rubio, doctor en Govern i Administració Pública per la Universitat Complutense de Madrid i investigador per Espanya del Mecanisme de Revisió Independent de l'Aliança pel Govern Obert IRM-OGP (2012-2016) i Cecilia Güemes, doctora en Ciències   Investigadora Postdoctoral García Pelayo al Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals d'Espanya (2014-2017).

Es poden consultar els materials de la sessió aquí