• Imprimeix

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya llança l’European Public Mosaic, una revista electrònica íntegrament en anglès per contribuir al debat internacional sobre la gestió pública

01/06/2017 10:06
logo_epum_01

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) acaba de publicar el primer número de la revista electrònica ‘European Public Mosaic (EPuM). Open Journal on Public Service’, una publicació periòdica íntegrament en anglès que té per objectiu contribuir al debat internacional sobre la gestió pública. De caire divulgatiu, l’EPuM vol consolidar-se com un canal de transferència d’informació i coneixement amb altres referents de països europeus i s’adreça especialment a professionals de l’Administració i gestors de serveis públics.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, ha assegurat que “amb l’European Public Mosaic estem implementant un nou instrument, un camí per a la participació i l’intercanvi de coneixement que ens ajudarà a respondre a les demandes ciutadanes per a una millor democràcia i una millor gestió pública. El temps de ser espectadors s’ha acabat, és temps d’actuar”.

La revista combina diverses seccions fixes: des d’un recull d’articles d’opinió en profunditat signats per experts de diversos països fins a una entrevista en format audiovisual amb un reconegut professional o acadèmic del sector. L’EPuM també inclou un apartat de bones pràctiques, noves tendències i flaixos d’actualitat amb els enllaços corresponents per aprofundir en les informacions destacades.

La publicació es difon en accés obert, tindrà un periodicitat trimestral i cada número serà monogràfic: el primer està dedicat a la participació ciutadana. L’EPuM compta amb un consell assessor integrat per professionals públics, acadèmics i experts de prestigi amb el director de l’EAPC, Agustí Colomines, al capdavant: “l’EAPC vol dialogar amb el món sencer i recuperar l’esperit de modernitat del seu fundador, Enric Prat de la Riba, just l’any que commemorem el centenari de la seva mort. Catalunya ha de participar en el debat sobre la innovació dels serveis públics per aconseguir una real transformació de la gestió del benestar de la ciutadania”, ha afirmat.  

Participació ciutadana

El primer número de la revista electrònica està dedicat a la participació ciutadana i conté una vídeo-presentació de l’EPuM; una entrevista amb el professor de dret constitucional de la Universitat Rovira i Virgili (URV) especialista en vot electrònic, Jordi Barrat; i quatre articles d’anàlisi en profunditat que recullen experiències des de Catalunya, Groningen (Holanda), Alemanya i el Tirol del Sud (Itàlia). També inclou les seccions de bones pràctiques, noves tendències i flaixos d’actualitat d’on destaquen entre d’altres casos de pressupostos participatius, de ciència oberta, de ‘nova política’, el Codi Ètic del Servei Públic de Catalunya (en procés de formulació) o el ‘Manual dels governs a Twitter’ presentat recentment pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.