• Imprimeix

Agustí Colomines: "Cal posar en pràctica el gran bagatge en innovació que té la Generalitat"

18/05/2017 20:05
05_govjam_2017
  • L’Escola d’Administració Pública de Catalunya ha acollit l’edició 2017 del GovJam, esdeveniment sobre innovació en els serveis públics celebrat simultàniament a més de 30 ciutats del món
  • El director de l’EAPC ha destacat que iniciatives com la GovJam permeten a treballadors públics d’arreu del món reflexionar sobre reptes compartits
L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha acollit aquesta tarda la presentació dels projectes de l’edició 2017 del Barcelona GovJam, un esdeveniment global dedicat a la innovació dels serveis públics a través d’una metodologia creativa de col·laboració entre les Administracions i els usuaris dels serveis. El director de l’EAPC, Agustí Colomines, ha valorat l’experiència molt positivament i ha afirmat que “cal posar en pràctica el gran bagatge en innovació que té la Generalitat de Catalunya” i que, en aquest sentit, ha fet una crida a ser“més reformistes” i “aplicar les idees innovadores que generem”.
 
Colomines ha explicat que “la GovJam és una iniciativa molt àgil i innovadora en les formes i metodologies que permet reflexionar d’una manera més aplicada i menys acadèmica”. “Això permet una major implicació per part de tothom”,ha afegit. 
 
En opinió del director de l’EAPC, iniciatives com aquesta “permeten als servidors públics dur a terme una autoavaluació i reflexionar sobre com millorar de forma efectiva la seva forma quotidiana de treballar”. 
 
Colomines també ha defensat que “l’Escola ha d’estar permanentment connectada amb les corrents internacionals d’innovació en l’Administració”. Segons el director, els treballadors públics d’arreu del món “troben sovint reptes compartits”, com ara “la gestió del servei públic, la generació d’empatia del servidor públic amb el ciutadà i la construcció de confiança en l’Administració”.
 
5a Edició de la GovJam a l’EAPC
 
L’edició d’enguany del Barcelona GovJam, celebrada del 16 al 18 de maig a l’EAPC, ha aplegat una quarantena de persones amb inquietud pel disseny de serveis públics. Els participants s’han coordinat durant 48 hores organitzats en grups interdisciplinaris al voltant de projectes d’innovació basats en eines i tècniques col·laboratives. El perfil comprèn des de treballadors públics a dissenyadors, consultors, estudiants o usuaris finals dels serveis públics.
 
Aquesta és la cinquena ocasió en què l’EAPC acull la celebració del Barcelona GovJam. El certamen ha tingut lloc simultàniament a més de 30 ciutats d’arreu del món, entre les quals figuren Brussel·les, Tolosa, Roma, Viena, Berna, Birmingham, Leeds, Hèlsinki, Houston, São Paulo, Bogotà, Melbourne, Bangkok, o Istanbul. La quarantena de persones participants, entre personal del sector públic i ciutadania, s’hi ha inscrit voluntàriament per treballar la mateixa idea que a les altres seus d’arreu del món.
 
Els projectes desenvolupats en cadascuna de les seus del GovJam es comparteixen a través d’una plataforma compartida i es podran consultar a tot el món. Els treballs es publiquen sota una llicència oberta Creative commons que permet que es desenvolupin i s’adaptin a qualsevol realitat local. Entre els projectes que s’han presentant en l’edició 2017 del Barcelona GovJam figuren un servei per millorar l’atenció ciutadana dels serveis públics, una xarxa per protegir de forma conjunta els Parcs Naturals de Catalunya o diferents propostes per fer front a l’impacte que té el turisme sobre la vida quotidiana dels barris a les ciutats.