• Imprimeix

La Biblioteca de l’EAPC s’integra al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya

13/06/2018 15:06
06_conveni_csuc

La Biblioteca de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) s’ha integrat aquest mes de juny al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) amb la incorporació dels seus 8.995 registres bibliogràfics. L’objectiu és millorar l’accés a la informació bibliogràfica i al fons de l’Escola, facilitar el préstec interbibliotecari i optimitzar els processos de catalogació gràcies a la cooperació i la compartició de pautes. 

En virtut d’un conveni subscrit entre l’EAPC i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), el fons de la Biblioteca de l’Escola passarà a enriquir aquest cercador acadèmic de referència en el món universitari i bibliotecari que compta amb més de  5 milions de títols i dóna accés a més de 12 milions de documents físics. El CCUC inclou les col·leccions de les biblioteques membres del CSUC (Generalitat de Catalunya, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Ramon Llull i Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya), així com d’altres biblioteques associades. 

Els usuaris de les biblioteques del CCUC poden demanar llibres en préstec i còpies d’articles i altres documents. Els bibliotecaris tenen així també una eina de catalogació cooperativa que permet la unificació de pautes, la catalogació per còpia i la major visibilitat dels seus fons. 

La Biblioteca de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya és un centre de recursos d’informació especialitzada en les matèries de gestió pública, organització administrativa, dret administratiu i funció pública. El seu fons compta amb més de 8.600 monografies i  278 publicacions periòdiques. Els usuaris habituals són el personal de la Generalitat i dels organismes que integren les diverses administracions públiques i, en general, totes les persones interessades en el seu fons per a la realització d’activitats de recerca i estudi. La biblioteca forma part també de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG).