• Imprimeix

Era EAPC inaugure eth sòn espaci en web en occitan

L’EAPC estrena espai al web en occità

16/06/2017 13:06
foto_escut_vall_aran

Era Escòla d'Administracion Publica de Catalonha a volut participar dera Hèsta d'Aran que se celèbre entà arrebrembar qu'eth 17 de junh de 1991 se celebrèren es prumères eleccions ath Conselh Generau d'Aran, e qu’ei venguda era hèsta locau, entà publicar eth sòn espaci en occitan, damb es informacions basiques dera EAPC e damb era fèrma volontat de dotar de contenguts ena lengua d’Aran aguest espaci en futur immediat.

Atau se da compliment ara arreconeishença der occitan coma lengua oficiau de Catalonha e ara Lei 35/2010, de 1r d’octobre, der occitan, aranés en Aran sus es usatges dera lengua occitana e es drets lingüistics des aranesi.

Enes darrèri ans era Escòla d’Administracion Publica de Catalonha a publicat diuèrsi productes en occitan, principauments ena Revista de Lengua e Dret e en sòn blòg, atau e tanben documents en catalan restacadi damb Aran e damb era sua lengua.

Aguesta madeisha setmana, en blòg dera EAPC s’a publicat er article “Er occitan en Catalonha: quines prioritats?”, A cargue d’Aitor Carrera Baiget, director dera Cagira d’Estudis Occitans dera Universitat de Lhèida.

 

 

Traducció al català

L’EAPC estrena espai al web en occità

L’Escola d'Administració Pública de Catalunya ha volgut participa de la Hèsta d'Aran que se celebra per recordar que el 17 de juny de 1991 es van celebrar les primeres eleccions al Conselh Generau d'Aran, i que s’ha convertit en festa local, per publicar el seu apartat en occità, amb la informació bàsica de l’EAPC i amb la ferma voluntat de dotar de continguts en la llengua de l’Aràn aquest espai en el futur immediat.

D’aquesta manera es dona compliment al reconeixement de l’occità com a llengua oficial de Catalunya i a la Llei 35/2010, de l’1 d’octubre, de l’occità, aranès a l’Aran sobre els usos de la llengua occitana i els drets lingüístics dels aranesos.

En els darrers anys l’Escola d’Administració Pública de Catalunya ha publicat diversos productes en occità, principalment a la Revista de Llengua i Dret i al seu blog, així com documents en català relacionats amb l’Aràn i la seva llengua.

Aquesta mateixa setmana, al blog de l’EAPC s’ha publicat l’article “Er occitan en Catalonha: quines prioritats?, director de la Càtedra d’Estudis Occitans de la Universitat de Lleida.