• Imprimeix

L'Escola participa en la conferencia internacional del programa ROAD (Erasmus+) a Ashgabat

30/05/2018 20:05
L'Escola participa en la conferencia internacional del programa ROAD (Erasmus+) a Ashgabat.

La setmana passada va tenir lloc a Ashgabat, capital del Turkmenistan, una de les tres conferències internacionals previstes dins el  programa ROAD.

Les conferències internacionals, així com les diferents conferències que al llarg del projecte tenen lloc a nivell nacional, constitueixen un element molt important per a la seva difusió i posterior sostenibilitat (un dels àmbits en què l’Escola té un paper de lideratge). En aquesta ocasió, la conferència s’ha celebrat a la Universitat Internacional d’Humanitats i Desenvolupament (IUHD) al Turkmenistan i les dues properes tindran lloc durant el 2019 al Kirguistan, a Issyk Kul i Bishkek respectivament.

Cal destacar l’àmplia participació, unes 500 persones, corresponents principalment a directius, professors i alumnes de l’esmentada universitat i de l’Institut Turkmè de Finances (TSIF); així com altres directius, funcionaris i persones interessades en el programa.  Farem especial esment per la seva col·laboració en la sessió plenària del Sr. Lubomir Frebort, representant de l’Oficina d’enllaç amb la UE i  la Sra. Ayna Chorekliyeva, encarregada de l’Erasmus+ al Turkmenistan.

Han estat tractats un ampli ventall temes, des de les relacions de la UE amb els països centreasiàtics a les possibilitats que el programa ROAD en particular, i el programa Erasmus+ en general els ofereixen. En aquest sentit s’ha aprofitat per invitar a  la Sra. Mariya Monova-Zheleva,  representant de la Burgas Free University de Bulgària per compartir la seva experiència en un altre programa Erasmus+ que està a punt de finalitzar: l’ACADEMICA (Accessibility and Harmonization of Higher Education in Central Asia through Curriculum Modernization and Development).

Dins les activitats paral·leles s’han organitzat diversos tallers entre els que destacarem el de Detecció de les necessitats formatives impartit a l’Institut Turkmè de Finances per Lluis Bertran i Montserrat Clavell, personal de l’ Escola, i que complementa les activitats que es van dur a terme al seu dia a Lisboa i Bishkek, respectivament, amb motiu del Kick off i de l’Study Tour.

El projecte ROAD té com objectiu principal millorar les competències dels funcionaris kirguisos i turkmens i està emmarcat en el programa Erasmus+ de la Unió Europea. Entre les seves activitats inclou la detecció de les necessitats formatives (liderada per l’Escola), la creació i equipament de  centres de suport, la formació dels professors, el lliurament dels materials formatius, la creació d’un campus virtual així com l’assessorament necessari i les recomanacions per a la seva sostenibilitat un cop acabada la vigència del programa (també liderada per l’Escola).

El projecte s’inicià a finals de 2016, està finançat per la Unió Europea amb els fons Eramus +, i finalitzarà cap a finals de l’any vinent.  Per a més informació, cliqueu aquí