• Imprimeix

El Govern renova a Eva Pons, directora de l'RLD, com a membre de la Comissió Jurídica Assessora

01/08/2018 12:08
07_eva_pons_comissio_juridica_assessora

El Govern de la Generalitat de Catalunya, en la seva reunió del dimarts 31 de juliol, va renovar el nomenament d'Eva Pons com a membre de la Comissió Jurídica Assessora, lloc que ocupa des de maig de 2016.

Eva Pons és nascuda a Molins de Rei el 1968.  Professora titular de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona. Doctora en Dret. Experta en la regulació de l’organització territorial del poder, els drets fonamentals, el dret lingüístic i el dret antidiscriminatori, entre d’altres. Ha publicat nombrosos articles científics i monografies en l’àmbit del dret constitucional.

Ha realitzat estades de recerca a les universitats d’Ottawa, d’Hèlsinki, de Lovaina i de Pisa sobre federalisme, drets educatius i règim jurídic de les llengües. Ha estat professora visitant a universitats franceses i llatinoamericanes.

Directora de la Revista de Llengua i Dret, de la qual ha estat membre del Consell de Redacció. Ha col·laborat amb l’Observatori Català de la Justícia i amb el Departament de Cultura dins del Grup d’Experts en Drets Lingüístics i Sociolingüística. Membre del Col·lectiu Praga, de la Xarxa CRUSCAT de l’Institut d’Estudis Catalans i de Linguapax Internacional.