• Imprimeix

L’alumnat del Màster de Direcció Pública visita l’Ajuntament de Castelldefels per conèixer el projecte d’anàlisi de costos dels serveis municipals

13/07/2017 13:07
07_mdp_visita_castelldefels

L’Ajuntament de Castelldefels va acollir el passat 5 de juliol l’alumnat del Màster en Direcció Pública de l’EAPC per presentar-los el projecte d’Anàlisi de costos dels serveis municipals, una experiència d’èxit d’aquesta administració local. 

Aquesta és la primera de les cinc visites previstes d’aquest màster, el qual va adreçat a personal directiu de les administracions públiques catalanes. Sota el lema De directiu a directiu. La teva experiència, el meu èxit, aquestes visites volen donar a conèixer bones pràctiques i projectes complexos de diferents institucions públiques de la mà dels mateixos directius públics que els han liderat. 

La presentació de la sessió va anar a càrrec de la Sra. Eulàlia Pla Rius, sub-directora general de Recerca i Formació en Alta Direcció de l’EAPC, que va agrair l’acollida de l’Ajuntament de Castelldefels i va destacar la importància de compartir aquestes experiències i de fer-ho de ben a prop amb les persones que han liderat i dut a terme els projectes. 

Tot seguit, des de l’Ajuntament de Castelldefels van presentar la seva experiència amb el títol Anàlisi de costos dels serveis municipals. Aquesta va anar a càrrec del Sr. Ramon Figuera, director de Règim Interior i Desenvolupament Organitzatiu, la Sra. Marta Hervás, cap de la Unitat Intermèdia de Règim Interior i Desenvolupament Organitzatiu, i la Sra. Ruth Pueyo, tècnica d’aquesta unitat. 

La presentació va començar amb els antecedents i el context d’aquesta experiència i seguidament es va descriure el projecte d’anàlisi de costos dels serveis, tot detallant quins havien estat els resultats, la dedicació temporal, els agents implicats, els recursos invertits i la utilitat d’aquesta anàlisi. Finalment es va fer referència a l’anàlisi estratègica de serveis i es van mostrar diferents informes detallats dels serveis municipals realitzats gràcies a les dades obtingudes per aquesta anàlisi de costos. 

La propera visita prevista d’aquesta primera edició del Màster en Direcció Pública es durà a terme durant el mes de novembre a l’Ajuntament de Mataró on es presentarà l’experiència “La coordinació d’activitats empresarials com a eina d’ordenament dels recursos humans”.