• Imprimeix

Ja es poden consultar les dades dels canals digitals de l'Escola

20/07/2017 12:07
07_serveis_digitals_eapc

Les dades dels serveis digitals de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya ja es poden seguir a través del gencatgram, l'espai on es recullen totes les dades de les xarxes socials de l'administració de la Generalitat de Catalunya. Així doncs es poden consultar les dades dels perfils de Twitter i Facebook de l'Escola, així com les dades relacionades amb els blogs de l'EAPC.

La Generalitat de Catalunya ha dissenyat i desenvolupat l’aplicació gencatgram per registrar en un únic entorn totes les dades i l’activitat dels diferents canals digitals del Govern i del conjunt de la Generalitat. Es tracta d’una base de dades que aplega i transparenta dades de xarxes socials i, en un futur, d'aplicacions mòbils, tràmits, webs i qualsevol canal digital que fins ara sols eren accessibles als responsables d’aquests serveis als dels departaments i organismes.

El gencatgram constitueix un punt d’inflexió en el monitoratge i l’avaluació de l’activitat dels canals digitals de l’Administració. Així, amb la nova aplicació, el ciutadà pot consultar les dades i valorar críticament si aquells canals responen als objectius pels quals existeixen. D’aquesta manera es fa realitat un principi fonamental de la governança oberta.

El primer mòdul d’aquesta nova infraestructura és el web d’activitat de serveis digitals http://activitat.serveisdigitals.gencat.cat, que fa visibles les dades d’activitat dels canals oficials de la Generalitat a Twitter, Facebook i blogs.

Amb la nova aplicació gencatgram, la ciutadania pot avaluar l’impacte dels serveis digitals de l'Escola i de la globalitat de la Generalitat de Catalunya