• Imprimeix

L’EAPC i l’Institut Alemany de Recerca per a l’Administració Pública Speyer organitzen el seminari ‘Transparència en l’espai europeu d’Administració pública’

04/07/2017 10:07
07_speyer_eapc

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) i l’Institut Alemany de Recerca per a l’Administració Pública Speyer han organitzat el seminari conjunt ‘Transparència en l’espai europeu d’Administració pública’, que ha tingut lloc els dies 28 i 29 de juny a la ciutat alemanya d’Speyer.

El seminari s’emmarca en el conveni de col·laboració que les dues institucions van signar ara just fa trenta anys, al juny de 1987, per intercanviar informació sobre la recerca en l’àmbit de les ciències de l’Administració. Aquest conveni ha afavorit una col·laboració estable que ha donat com a fruit l’organització de tretze seminaris de reflexió acadèmica sobre temes d’interès per a ambdues parts, com han estat el dret comunitari, l’estructura espanyola de comunitats autònomes, la reunificació d’Alemanya, les tendències en matèria de funció pública o els drets socials a Europa. La sub-directora general de Recerca i Formació en Alta Direcció de l’EAPC, Eulàlia Pla, en la seva benvinguda institucional als assistents ha destacat el llarg recorregut d’aquesta col·laboració i ha manifestat la voluntat que continuï durant els propers anys.

Els coordinadors acadèmics del seminari han estat els professors Enoch Albertí, catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Barcelona, i Karl-Peter Sommermann, catedràtic de dret públic, teoria de l’Estat i dret comparat de la Universitat d’Speyer. En representació de l’Escola, hi han presentat ponències els professors Elisenda Malaret, catedràtica de dret administratiu de la Universitat de Barcelona; Oriol Mir, professor titular de dret administratiu de la mateixa Universitat; i Agustí Cerrillo, catedràtic de dret administratiu de la Universitat Oberta de Catalunya. Com a representants de la Universitat d’Speyer, hi han intervingut Mario Martini, catedràtic de ciències de l’Administració, dret constitucional, administratiu i europeu; Ulrich Stelkens, catedràtic de dret administratiu; i Cristina Fraenkel-Haeberle, coordinadora de l’Àrea de Recerca ‘Espai Europeu d’Administració Pública’. Les ponències han estat seguides d’un debat enriquidor en què s’han posat en comú diferents perspectives sobre les polítiques de transparència en les administracions públiques europees. L’Escola preveu publicar un monogràfic sobre el bon govern i la transparència al número de desembre de la Revista Catalana de Dret Públic, que inclourà alguns dels estudis presentats en aquest seminari. 

Després del seminari, la subdirectora de Recerca i Formació en Alta Direcció, Eulàlia Pla, la cap del Servei de Recerca, Documentació i Publicacions, Núria Guevara i la responsable de recerca i publicacions, Elvira Riera, han mantingut una reunió institucional amb membres de l’Institut de Recerca per a l’Administració Pública Speyer i la Universitat de Ciències de l’Administració de Speyer amb l’objectiu de compartir estratègies per incrementar l’impacte de la recerca acadèmica en el disseny i la implementació de les polítiques públiques de les administracions respectives.