• Imprimeix

Diàlegs: repensant la governança corporativa "Institució CERCA. La gestió de la recerca d'excel·lència"

05/10/2017 09:10
10_dialeg_governanca_cerca

A la primera sessió del cicle "Diàlegs: repensant la governança corporativa" s'ha reflexionat sobre la importància de la recerca en el present i futur del país i les estructures que la recerca té actualment a Catalunya i com cal gestionar-les per cercar l'excel·lència i ser un referent internacional.

Per fer-ho hem comptat amb Lluís Rovira Pato, director de l’Institució Cerca i Laura Díez Bueso, professora titular de Dret Constitucional acreditada com a catedràtica en Dret Constitucional de la Univeristat de Barcelona.

Lluís Rovira Pato és Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona i especialista en l'anàlisi i gestió de la ciència i la tecnologia. La seva faceta com a investigador l'ha dut a interessar-se per l'anàlisi de l'activitat científica i la bibliometria, camp en el què ha dirigit diversos projectes de recerca.  Com a gestor, ha estat secretari del Consell Social de la Universitat de Girona i del Parc Científic i Tecnològic de la mateixa universitat. Ha estat director adjunt a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) (2005-2009) i adjunt al director general de Recerca (2009-2011).

Laura Díez Bueso, és Doctora en Dret per la Universitat de Barcelona i professora titular de dret constitucional de la UB i catedràtica acreditada en dret constitucional. Directora de la línia de recerca “Ciència i universitats” de l’Observatori universitari Institut de Dret Públic de la UB. Investigadora principal del Projecte El sistema español de centros públicos de investigación: mapping y prioridades del Plan estatal de investigación científica y técnica y de innovación, 2015-2017.  Entre d'altres publicacions destaquem "Reptes de la gestió i la planificació del sistema català de recerca i innovació: una visió europea" publicat per l'EAPC.

 

Programa 

Materials de la sessió

Vídeo de la sessióVídeo de la sessió (resum)