• Imprimeix

Èxit d’assistència a la jornada Liderant en femení al s. XXI: Lideratge amb valors: gestió del talent a través dels valors

29/11/2018 12:11
11_liderant_femeni

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya ha organitzat, el proppassat 22 de novembre, a l'espai BITAL, la jornada Liderant en femení al s. XXI: Lideratge amb valors: gestió del talent a través dels valors, a la qual han assistit un centenar de directives i directius tant de l’àmbit públic com de l’àmbit privat.

Per lideratge en femení entenem el conjunt d’habilitats i competències que estan més enfocades al nou paradigma laboral, és a dir, que impacten directament en la transformació cultural de les organitzacions en general, tant si parlem del sector públic com del sector privat. No es tracta, doncs, d´una qüestió de gènere, sinó més aviat de quelcom que té a veure amb l’anomenada intel·ligència emocional de les persones.

Aquesta jornada ha volgut exemplificar que aquest estil de lideratge està molt lligat a la connexió i a la consciència social i que no entén d´estructures verticals ni de jerarquies. També ha posat de manifest que els valors en són el principal pilar i que permeten un bon funcionament dels equips i de les persones que treballen per assolir un objectiu comú amb visió a llarg termini i sobretot des d’un punt de vista sostenible.

La benvinguda a l’acte ha anat a càrrec del Sr. Xavier Gatius, secretari general del departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i director en funcions de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i de la Sra. Núria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones.

Tot seguit Simon Dolan, catedràtic i expert en psicologia laboral, ha ofert una classe magistral en què ha parlat de la importància dels seguidors per sobre dels líders, i de les qualitats necessàries que aquests líders han de tenir per ser capaços de mobilitzar les noves generacions de seguidors. A la segona part de la jornada ha tingut lloc un interessantíssim panel de dones directives del sector públic i privat, moderat per Yolanda Triviño, directora de The Innohub Valkiria World Work Innovation i en què han participat Marta Labata, directora general de Barcelona de Serveis Municipals, Ester Manzano, directora general de Modernització i Innovació de l'Administració, Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, Ariadna Rectoret, directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, Eva Roca, directora d’adquisició de talent i mobilitat de Schneider Electric i Sònia Serracarbassa, directora del Catalunya Convention Bureau. Totes elles han compartit amb generositat la seva visió del lideratge i els reptes i oportunitats als quals s’enfronten com a dones directives.

Després del panel els i les assistents, repartits en tres grups, han treballat, a través d’una dinàmica participativa, en el model de valors de Simon Dolan, tractant d’identificar els tres valors claus per al lideratge del segle XXI. Les conclusions d’aquestes dinàmiques s’han compartit amb tot el grup en sessió plenària.

Finalment ha tancat l’acte la Sra. Joana Barbany, directora general de Societat Digital.