• Imprimeix

L’EAPC dedica el tercer número de l’European Public Mosaic a la gestió del talent

19/12/2017 14:12
12_epum3

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) acaba de publicar el tercer número de la revista electrònica ‘European Public Mosaic (EPuM). Open Journal on Public Service’ dedicat a la gestió del talent a les administracions públiques. La publicació inclou quatre articles de reconeguts experts en la matèria, així com una videoentrevista amb el director d’Innovació de l’Ajuntament de Nova York, Jeff Merritt, que va participar aquest novembre a l’Smart City Congress de Barcelona. Tampoc falten les seccions de bones pràctiques, noves tendències i flaixos d’actualitat.  

El president de la Global Future of Work Foundation i professor d’ESADE, Simon L. Dolan, reflexiona sobre el lideratge, els valors i la millora de la gestió del talent a l’Administració pública. Entre d’altres, assegura que harmonitzar uns valors compartits entre els empleats i els diversos actors implicats és una estratègia molt efectiva per atreure i mantenir el talent. Per la seva banda, el professor de la UPF Barcelona School of Management Xavier Marcet aborda la gestió del talent i del no-talent a les organitzacions públiques i sentencia que el servei públic ha ser més competitiu a l’hora d’atreure perfils adequats, deslliurant-se d’actituds conservadores que amaguen darrera la burocràcia la seva aversió als canvis i a l’emprenedoria.

El consultor canadenc Harold Jarche signa un article sobre les ocupacions del futur i els nous llocs de treball que requeriran, a parer seu, més talent humà i menys tasques repetitives, cada vegada més automatitzades. Un horitzó, diu, on cada vegada hi haurà menys funcions rutinàries i pel qual cal estar preparat en un entorn postlaboral. Finalment l’exadjunt a la Direcció de l’EAPC, Manel Bardavio, es pregunta si és possible la captació i promoció del talent a les administracions públiques catalanes. La seva resposta és d’entrada poc optimista tot i que planteja com a alternativa promoure proves pilot que ja s’han desplegat amb èxit per exemple a la pròpia Escola, amb la iniciativa dels ‘equips motor’.   

A la videoentrevista Jeff Merritt explica com gestionen la captació i la millora del talent a l’Ajuntament de Nova York: entre d’altres, recomana la utilització de plataformes i xarxes socials per arribar al màxim nombre de candidats possible. Pel que fa a les habilitats professionals, explica com prioritzen persones resolutives i creatives a parts iguals i, finalment, reivindica l’esperit emprenedor i la flexibilitat que hauran de tenir d’ara endavant els servidors públics per gestionar el caos en el que vivim i el ràpid avanç de la tecnologia.  

Tanquen el número les seccions habituals de bones pràctiques, noves tendències (reverse mentoring, intel·ligència artificial aplicada a la captació del talent i inbound recruiting) i flaixos d’actualitat. L’EPuM és una publicació periòdica íntegrament en anglès que té per objectiu contribuir al debat internacional sobre la gestió pública. De caire divulgatiu, s’adreça especialment a professionals de l’Administració i gestors de serveis públics. La subscripció és gratuïta. Consulteu també els números anteriors dedicats a la participació ciutadana i la transformació digital.

Inclou una entrevista amb el director d’Innovació de l’Ajuntament de Nova York, Jeff Merritt