• Imprimeix

Diàlegs a Barcelona: Ciberseguretat

08/10/2018 12:10
Diàlegs a Barcelona: Ciberseguretat

En aquest diàleg s'ha fet una aproximació als conceptes de ciberseguretat, ciberespai, ciberdefensa o ciberatacs; termes que ja formen part del llenguatge habitual dels mitjans de comunicació i, també, de la ciutadania.

El cicle Diàlegs va destinat a acostar temàtiques d’interès general i generar reflexió mitjançant converses entre servidors públics i professionals del món acadèmic. 

La ciberseguretat ha esdevingut una de les prioritats dels països avançats, els quals han desenvolupat estratègies de ciberseguretat que han de permetre als governs tenir una visió a llarg termini sobre l'estat de protecció del ciberespai.

En aquest diàleg, s’ha destacat la importància de la ciberseguretat com un sector d’alt desplegament. Els reptes d’aquest àmbit són la detecció dels incidents i la seva prevenció. Així, s’ha assenyalat que la formació en ciberseguretat dels servidors públics és clau per a l’èxit.

La sessió ha estat moderada per la Sra. Mònica Sabata, del Parc de les Humanitats i les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona, i ha comptat amb la participació del Sr. Tomàs Roy, director d'estratègia de seguretat al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), i el Sr. Jaume Abella, professor associat de La Salle Barcelona (Universitat Ramon Llull), responsable de xarxa i ciberseguretat i coordinador del Màster en Ciberseguretat.