• Imprimeix

Finalitza el Màster en Direcció Pública

21/12/2018 08:12
12_MDP_finalitza

El diàleg “El pes dels valors en l’exercici del lideratge”, a càrrec dels ponents Xavier Antich (UdG) i Manel Muntada (CumClavis), va ser  la sessió que va tancar dissabte passat, 15 de desembre, el període lectiu de la primera edició del Màster en Direcció Pública, organitzat per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya. Els ponents i els alumnes van  reflexionar sobre com delimitar el concepte de “valor” a partir de l’ús que normalment se’n fa i de com els valors influencien realment  la vida de l’organització, tot subratllant la necessitat de prestar una atenció continuada a la sintonia entre les pròpies actuacions i els valors que es pretenen impulsar. També van  analitzar la importància dels valors com a factor principal per identificar-se i reconèixer el líder.

 

Aquesta sessió va cloure de forma brillant aquest Màster, que va començar al març de 2017 com una proposta innovadora de tercer cicle per formar el personal directiu públic del segle XXI i que ha comptat amb la Direcció de la doctora Elisenda Malaret (UB), el doctor Xavier Antich (UdG), el doctor Agustí Cerrillo (UOC) i l’advocat Heribert Padrol. Durant el programa formatiu els alumnes han incorporat noves tendències de govern i governança enfocades cap a un lideratge que els permeti donar respostes a les exigències de la ciutadania i que fomenti l’apropament de l’Administració en una nova societat complexa i canviant, des d’un punt de vista ètic i basat en el comportament responsable del personal directiu. S’ha comptat amb un claustre de professorat amb docents de l’àmbit acadèmic i experts del sector professional que han facilitat aquest enfocament interdisciplinari i transversal.

 

Remarcar, també, que aquest Màster ha vist complert amb escreix un dels seus objectius: potenciar sinergies entre els alumnes per resoldre situacions a partir del treball en xarxa. El grup d’alumnes ha estat un valor per a l’èxit del programa i des de l’EAPC els volem agrair la implicació i l’esforç durant aquests 20 mesos de formació. Amb la presentació del Treball Final de Màster durant el primer trimestre del 2019 clouran aquest procés d’aprenentatge. Us desitgem molts èxits.

 

Durant el 2019 finalitzarà, també, el sistema d’avaluació dissenyat en col·laboració amb l’Institut d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua), que ens ha permès fer el seguiment de la seva implementació no només a través de l’avaluació de la qualitat d’aquests estudis, sinó també explorant la transferència de coneixement a les institucions públiques de procedència dels estudiants. Aquesta revisió ens ha de permetre assentar les bases i introduir les millores per a la segona edició, que es preveu que comenci el primer semestre de 2020.