• Imprimeix

Barcelona GovJam 2015

Enguany ha estat el tercer any consecutiu que l’Escola d’Administració Pública de Catalunya acull la GovJam, esdeveniment que s’organitza a 44 ciutats d’arreu del món alhora.

18/06/2015 13:06
Logotip

L’empresa We Question Our Project l’organitza a Barcelona i ha comptat amb la participació activa de la Xarxa d’Innovació Pública (XIP). S’ha fet del 9 a l’11 de juny.

Va començar el dia 9 amb l’activitat “Inspiració per a la GovJam”, de dues hores de durada, la qual pretenia proporcionar eines de treball i metodologia per a la GovJam, que començava tot seguit.

Hi han participat 33 persones: 24 de l’Administració pública i la resta d’empreses privades i ciutadans en general.

La idea que calia desenvolupar, comuna a totes les GovJam, naixia de la imatge següent:

 candau 

A partir d’aquí diferents grups en què s’havia dividit l’activitat van treballar les idees fins a transformar-les en projectes i prototips.

El més important d’aquest esdeveniment és la dinàmica que es genera en tot el procés, ja que s’impulsa la creativitat i la cerca de solucions innovadores. Es pretén oferir eines i enfocaments nous del disseny dels serveis públics. Com acostuma a explicar l’Adam Lawrence, cofundador de la Global GovJam, “a la Jam sembla que fem projectes, però sobretot creem innovadors; partim de persones amb inquietuds i els obrim la porta a noves eines i competències que els ajudaran a desenvolupar projectes innovadors” (vegeu el vídeo).

La Barcelona Govjam 2015 ha tingut ressò: