• Imprimeix

Agustí Colomines: "Iniciatives com el GovJam estimulen i posen en circulació el talent que tenim dins de l'Administració"

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya ha acollit l’edició 2016 del Barcelona GovJam, esdeveniment sobre innovació en els serveis públics celebrat simultàniament en 30 ciutats del món

02/06/2016 19:06
/govjam_2016
L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha acollit aquesta tarda la presentació dels projectes de l’edició 2016 del Barcelona GovJam, un esdeveniment global dedicat a la innovació dels serveis públics a través d’una metodologia creativa de col·laboració entre les Administracions i els usuaris dels serveis. El director de l’EAPC, Agustí Colomines, ha valorat l’experiència molt positivament i ha afirmat que“el fet que l’Escola aculli el GovJam i els dos dies de reflexió creativa sobre la resolució de problemes concrets lligats als serveis públics que proposa, és tan o més important que qualsevol lliçó convencional”.
 
En opinió del director de l’EAPC, iniciatives com aquesta són “molt útils per estimular el servidor públic en la seva capacitat imaginativa i posar en circulació el talent que tenim dins de l’Administració”. Colomines també ha defensat la importància de canviar dinàmiques de treball i afavorir la percepció del treballador públic com a facilitador dels problemes del ciutadà.  El director ha sostingut que “la innovació a l’Administració Pública no pot ser només un lema, cal que els responsables hi creguem”.
 
L’edició d’enguany del Barcelona GovJam, celebrada entre avui i ahir a l’EAPC, ha aplegat una quarantena de persones amb inquietud pel disseny de serveis públics. Els participants s’han coordinat durant 48 hores organitzats en grups interdisciplinaris al voltant de projectes d’innovació basats en eines i tècniques col·laboratives. El perfil comprèn des de treballadors públics a dissenyadors, consultors, estudiants o usuaris finals dels serveis públics.
 
Aquesta és la quarta ocasió en què l’EAPC acull la celebració del Barcelona GovJam. El certamen ha tingut lloc simultàniament en una trentena de ciutats d’arreu del món, entre les quals figuren Brussel·les, Roma, Viena, Essen, Estocolm, Washington, Miami, São Paulo, Melbourne, Manila o el Caire. La quarantena de persones participants, entre personal del sector públic i ciutadania, s’hi ha inscrit voluntàriament per treballar la mateixa idea que a les altres seus d’arreu del món.
 
Els projectes desenvolupats en cadascuna de les seus del GovJam es comparteixen a través d’una plataforma compartida i es podran consultar a tot el món. Els treballs es publiquen sota una llicència oberta Creative commons que permet que es desenvolupin i s’adaptin a qualsevol realitat local. Entre els projectes que s’han presentant en l’edició 2016 del Barcelona GovJam figuren un servei d’atenció a les persones grans o una xarxa d’acollida per a refugiats.