• Imprimeix

La Revista Catalana de Dret Públic dedica el número 55 a la transparència i el bon govern

20/12/2017 07:12
logo_rcdp

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) acaba de publicar el número 55 de la Revista Catalana de Dret Públic (RCDP) dedicat a la transparència i el bon govern amb una secció monogràfica que inclou tres articles en profunditat a càrrec de professors de dret administratiu. Així inclou un abordatge de les lliçons apreses de l’aplicació de la Llei 19/2014 a càrrec dels professors Xavier Bernadí (UPF) i Agustí Cerrillo (UOC), una reflexió sobre bon govern i legitimitat democràtica dels poders públics a càrrec de la professora Elisenda Malaret (UB), i una anàlisi del canvi de paradigma en l’accés a la informació pública a càrrec del professor Oriol Mir (UPF). 

La secció monogràfica és fruit del XIIIè seminari conjunt realitzat a Speyer (Alemanya) el passat mes de juny en virtut d’un conveni de col·laboració entre l’EAPC i l’Institut Alemany de Recerca per a l’Administració Pública. Seguint amb el precedent iniciat amb èxit en l’anterior número dedicat al procés sobiranista de Catalunya, la Revista també inclou un dossier documental compilat pels professors Agustí Cerrillo (UOC) i Francesc Rodríguez Pontón (UB) que recull i ordena de manera sistemàtica -amb vocació més qualitativa que exhaustiva- bona part de la literatura científica, la normativa, la jurisprudència i els recursos en línia a Internet sobre transparència i bon govern. Amb vocació internacional. 

El número de desembre també inclou l’habitual secció general amb recerques valuoses en l’àmbit del dret públic sobre diverses realitats: el responsable dels serveis jurídics de l’Ajuntament del Vendrell Roger Càmara analitza les mesures de disciplina administrativa en relació al fenomen del top manta, la professora de la Universitat de Santiago de Compostela Andrea Garrido estudia les noves formes de gestió dels serveis socials, la professora de la Universitat d’Almeria María del Mar Martín García s’apropa a les fundacions del sector públic i al finançament de la llibertat religiosa i, finalment, l’expert legal en màquines autònomes Marc Valls Estefanell aprofundeix en les reflexions jurídiques i les oportunitats vinculades als drons. 

Nou codi ètic

La publicació del número 55 coincideix amb l’aprovació aquest mes de desembre del codi ètic de conducta i bones pràctiques de l’RCDP per part del Consell de Redacció. Es tracta d’un document marc que compromet tots els actors implicats: des de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) com a entitat editora fins al comitè editorial, els autors i els avaluadors dels estudis. L’objectiu és garantir l’ètica en tot el procés editorial i la qualitat dels articles publicats.

Inclou un dossier documental amb bona part de la literatura científica, la normativa, la jurisprudència i els recursos en línia disponibles sobre la matèria